+32 9 326 92 50
Menu

Prefab betonbalken


Onze prefabelementen worden gemaakt in spindelbatterijen. Deze ergonomische en flexibele batterijen met stalen panelen laat ons toe om een hoog kwalitatief product te leveren tegen een voordelige prijs in vergelijking met een op de werf bekiste balk of kolom. De minimale breedte bedraagt 10 cm, de maximale lengte is 11,5 m.

Na overleg met de klant worden alle prefabelementen omgezet in productietekeningen. Dat op basis van de aangeleverde stabiliteitsstudie. Indien deze er niet is, kunnen wij op basis van de architectuurplannen een studie voorzien. Nadat u de productie-tekeningen hebt goedgekeurd, nemen we ze op in de productieplanning. Verbouwing, nieuwbouw, grote of kleine projecten: met ons team van ingenieurs bieden wij u altijd een complete en kostenbesparende totaaloplossing aan op maat van de werf.

Voordelen om met prefabelementen te werken


 • U bent niet langer afhankelijk van de droogtijd. Dat kort de bouwtijd in waardoor uw vaste kosten dalen en u per jaar een grotere omzet realiseert. Zelf hoeft u niet meer te bekisten, wapenen, betonneren en ontkisten, waarvoor bekwame vaklui nodig zijn die niet makkelijk te vinden zijn.
 • Omdat de prefabelementen in een industriële productiehal worden gemaakt, hebben weersomstandigheden niet langer invloed op de productietermijn én hebt u een constante, goede betonkwaliteit.
 • U vermijdt onveilige situaties tijdens het bekisten/ontkisten op verdiepingen. 
 • Minder materiaal = minder kans op diefstal en meer plaats op de werf.
 • De prefabelementen worden in de meeste gevallen samen met de predallen geleverd. U bespaart een transport, en bouwt dus zowel economisch als ecologisch verantwoord.
 • Prefab is en blijft de goedkoopste manier om betonelementen in een gebouw te realiseren.

Wat zijn onze mogelijkheden?


Onze flexibele batterij laat ons toe om snel en vakkundig verschillende types elementen te maken. U dient rekening te houden met een maximale lengte van 11,5 m en minimale breedte van 10 cm.
Zowel uitstekende wapening op de kop als op de bovenzijde is mogelijk, alsook alle types uitsparingen en doorboringen. 

 • Klassieke balk
 • Uitstekende wapening kopse zijde
 • Uitstekende wapening bovenzijde
 • Uitsparingen
 • Kolom met giethulzen
 • Balk met rechte en ronde sparing
 • Balken met geïntegreerde randbekisting: randbekistingen ter plaatse bekisten is gevaarlijk, kostelijk en daardoor ook deels voorbijgestreefd. Onze prefabafdeling kan de prefabelementen tijdens de productie voorzien van een geïntegreerde randbekistingsplaat uit vezelcement. Deze platen worden door middel van kunststofprofielen in het prefabelement verankerd waardoor die stevig vastzitten en bestand zijn tegen de druk van het beton van de vloerplaat, zonder extra bevestiging. Daarna blijven de platen zitten zodat er geen extra werk meer is. Hierbij spaart u makkelijk tot 0,25 manuur per lopende meter en al het materiaal dat nodig is om stevige randbekisting te maken. Onze platen steken maximaal 26 cm uit de balk.

Uiteraard zijn andere prefabelementen ook mogelijk. Hiervoor kunt u altijd een beroep doen op onze studiedienst. Bijvoorbeeld liftplaten, plinten, balken die zichtbaar blijven (geen architectonisch beton) en nog tal van andere toepassingen zijn mogelijk.
Laat uw prefab betonbalken produceren door Predalco Lokeren

Neem contact op met Predalco Lokeren voor uw prefabbalken op maat

Contacteer ons